RÓLUNK

Az Artphoto Galéria 2000 óta működik, elsősorban internetes fotóművészeti galériaként, de 2013 ősze óta a budapesti kiállítótermek sorában is jelen van. A galéria kiállítóterme a XI. ker Bartók Béla úton, Újbuda szívében, az ott egyre népszerűbbé váló kulturális negyedben található.

A Galéria alapvető célkitűzése, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse és fogadtassa el a művészi fotográfiát, mint műtárgyat és rangos képzőművészeti alkotást. A kortárs magyar fotográfia jelentős alkotóinak műveit mutatja be kiállításain, egy olyan időszakban, amikor kevés galéria foglalkozik kifejezetten fotográfiával. 

Az Artphoto Galéria szeretné elősegíteni azt a folyamatot, amelyben a kortárs fotográfia elnyeri helyét, elismertségét a művészeti ágak között, ezért galériánk kiállítási programját, portfólióját úgy állítottuk össze, hogy fotóművészet területén tájékozott ínyencek mellett, a fotográfiával még csak ismerkedő látogatóknak is élményt nyújtsunk. Kiállítóink között a legnevesebb hazai fotográfusok mellett, bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a fiatalabbaknak, az új tendenciákat képviselőknek is.

Nemzetközi színtereken a művészfotók értékesítése már jelenleg is a műtárgypiac legnagyobb növekedést produkáló ága. A világ leghíresebb aukciós házainál egyre többször kerülnek fotóműtárgyak a kínálatba, egyre magasabb leütési árat érve el. A fotográfia műtárgy értékét már biztos piaci pozíció jellemzi. A nemzetközi gyűjtői igényekhez igazodva, az Artphoto Galéria kínálatában megtalálhatók neves magyar fotóművészek eredeti vintage kópiái, ritkán kiállított ikonikus képei.

A művészi fotográfia népszerűségének folyamatos növekedésével a fotográfia már nemcsak műtárgyként, hanem önálló design elemként is egyre nagyobb szerepet tölt be a modern designkultúrában. Az Artphoto Galéria ezért híres magyar fotográfusok ikonikus képeiből válogatva hozta létre az Artphoto Collection-t, gondolván azokra is, akik nem gyűjtemény építés céljából vásárolnak fotográfiát. Bármely lakásbelsőt, irodát különlegessé, otthonossá varázsol néhány jól összeválogatott kép, és egy korlátozott példányszámú (tízes sorozat), számozott, a szerző által aláírt fotográfia művészi értéke mellett, az egyediség varázsával is megajándékozza tulajdonosát, a nagyközönség számára is elérhető áron.

KAPCSOLAT

 Artphoto Galéria
Bp., 1119 Bartók Béla út 30.
Tel.: +36306908641

  Nyitvatartás:
Kedd és csütörtök: 14-18 óráig, illetve előzetes bejelentés alapján

  Megközelíthető:
a 4-es metróval, 56-os, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamossal, 7-es, 107-es, 86-os autóbusszal.